Η εταιρία ITC AE στις 15/7/17 κέρδισε διεθνή διαγωνισμό της Πετρελαϊκής εταιρίας ENI S.P.A. Ιταλίας για την παροχή  πρόγνωσης καιρού και θάλασσας σε 14 περιοχές ενδιαφέροντος της εταιρίας σε όλο τον κόσμο. Η ΕΝΙ θα λαμβάνει τα δεδομένα πρόγνωσης και θα τα εισάγει σε δικά της εργαλεία λογισμικού και προσομοίωσης που χρησιμοποιούνται από την Εταιρεία για τη διαχείριση των πετρελαιοκηλίδων και τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης.

Το έργο θα έχει διάρκεια τρία έτη και υλοποιείται  σε Κοινοπραξία με δύο Ιταλικούς φορείς CMCC (Euro-Mediterranean Center on Climate Change – Μη κερδοσκοπικό ερευνητικό Κέντρο) και το Πανεπιστήμιο της ΜΠΟΛΟΝΙΑ (Alma Mater Studiorum-Università di Bologna -Unibo, Italy).

 

 

 

 

Η εταιρία ITC AE θα παρέχει ένταση και κατεύθυνση ανέμου στα 10 μέτρα για προϊόντα πρόβλεψης καιρού για όλη την γη . Τα προϊόντα θα παρέχονται σε κατάσταση πρόβλεψης και μετάβασης από την  1/1/2017 και θα δοθεί και μια σειρά ιστορικών μετεωρολογικών δεδομένων  (hindcasting) που καλύπτει 14 χρόνια στο παρελθόν.